Twitter meddelar att deras iOS-app har uppdaterats så att man nu snabbt och enkelt kan dela tweets till sin Instagram story. Man trycker helt enkelt på delningsikonen under en tweet och väljer ”Instagram Stories” från listan över appar. Väl inne i Instagram kan storleken på tweeten ändras, den kan flyttas och man kan även lägga till text, stickers och musik.

Tidigare har man bara haft alternativet att skärmdumpa tweets och manuellt ladda upp dem till en Instagram-story som en vanlig bild. Det nya gränssnittet gör processen mycket enklare och smidigare. Än så länge verkar det fungera bättre med text- och bild-tweets, när det kommer till inbäddade videos importerar Instagram den bara som en statisk bild.

Twitters integration med Instagram Stories följer liknande funktioner som Snapchat lanserade förra året. Precis som Snapchat-integrationen gör Twitter bara den nya delningsfunktionen tillgänglig för iOS-användare, man har inte nämnt när funktionen kan komma att släppas till Android.