Det säger i alla fall den sydkoreanska biltillverkaren Hyundais europachef, Michael Cole, i en artikel i The Guardian. Han menar att det i slutet av det här årtiondet kommer finnas flygande bilar i alla större städer i världen och att ”signifikanta” investeringar görs i utvecklingen av ”urban air mobility”. De flygande bilarna kommer vara till stor hjälp för att lösa dagens problem med trängsel och utsläpp i stadstrafiken och på trafiktunga vägar mellan städer.

Hyundai är också involverad i ett forskningsprojekt från Coventry University i Storbritannien där man tillsammans med bolaget Urban-Air Port Lt bygger världens första flygplats utan landningsbana. Urban-Air Port, även kallad Vertiport, sägs stå klar redan i slutet av 2021 och kommer möjliggöra demonstrationer av flygande fordon och visa på effektiviteten av sådan trafik. Den kommer både bidra med infrastrukturella förbättringar och ökade chanser att nå målen för minskade koldioxidutsläpp i landet.

Redan för ett år sedan visade Hyundai upp sitt flygandebil-koncept som utvecklats tillsammans med företaget Uber på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januari 2020.

Via The Guardian