Förra året skulle världens största e-sportturnering, The International, ägt rum i Sverige på Avicii Arena. På grund av pandemin fick turneringen skjutas upp och var istället planerad att äga rum i augusti i år. Fram tills för två veckor sedan såg allt ut att gå enligt plan för turneringen i Stockholm, men nu  verkar det som att den kommer behöva flyttas till ett annat land i Europa.

Valve, arrangörerna bakom sportevenemanget, meddelade igår i ett pressmeddelande att de blivit nekade medlemskap i Riksidrottsförbundet, RF. Det medför att spelare och personal inte kommer att kunna ansöka om resevisum för att komma till Sverige för turneringen.

Valve skriver också att de kontaktat den svenska regeringen och inrikesminister Mikael Damberg och bett om att få The International Dota 2-mästerskapen klassificerat som ett elit sportevenemang, men att de blivit nekade detta.

Den plötsliga vändningen har gjort att Valve nu letar efter alternativa platser i Europa där de kan arrangera The International. De skriver att de är säkra på att de kommer att kunna hitta en lösning som gör att e-sportevenemanget kan äga rum som planerat i år, om än i ett annat Europeiskt land.

Via dota2.com