Förra veckan berättade Jeff Bezos på sin Instagram att han den 20 juli i år kommer att åka till rymden. Färden sker på Blue Origins rymdfarkost kallad New Shephard och kommer att ha en besättning på fyra personer. Förutom Bezos själv är hans bror, Mark Bezos med på resan. En plats har nu också auktionerats ut till högst bjudande – det vinnande budet landade på 28 miljoner amerikanska dollar.

Budgivningen påbörjades i början av maj och det har kommit in bud från mer än 7 000 budgivare i 159 länder. Än så länge har Blue Origin inte gått ut med någon information om identiteten på den person som lagt det vinnande budet, men de meddelar att de kommer att gå ut med det inom kort.

Flygningen kommer endast att pågå 10 minuter från start till landning och passagerarna kommer att få uppleva tyngdlöshet i knappa 3 minuter innan de påbörjar sin landning.

Blue Origins planer på att bli först med en kommersiell rymdflygning verkar ha satt eld i baken på bland annat konkurrerande rymdturism-företaget Virgin Galactic. Grundaren, Sir Richard Branson, skrev nyligen ”Watch this space…” på Twitter efter nyheten från Besos. Vad som hinner hända fram till avresedatumet den 20:e juli återstår alltså att se.

Via Ars Technica