För bara några veckor sedan berättade vi om Facebooks nya ”Live Audio Rooms” som är i hög grad inspirerade av den populära appen Clubhouse. Twitter hakar också på hypen med en tjänst de kallar ”Spaces”.

Redan i slutet på förra året började Twitter testa Spaces, en ny tjänst för ljudkonversationer som är inbyggd i appen. Nu meddelar Twitter att alla användare med 600 eller fler följare får tillgång till Spaces. Än så länge är tjänsten bara tillgänglig i mobilappen.

Har du tillräckligt många följare hittar du Spaces genom att hålla ned knappen för att skriva en Tweet. Du får då upp fler knappar, av vilka en är en lila och blå knapp för Spaces. Genom att klicka på den startar du ett ”Space” där du kan lägga till upp till 10 talare. Vem som helst med ett Twitterkonto kan lyssna (förutom användare du blockat). Den som startat ett Space kontrollerar vem som talar och kan plocka bort gäster.

Twitter meddelade också att de under de kommande månaderna ska göra det möjligt för användare att sälja biljetter till event i Spaces. Användare kommer också att kunna schemalägga samtal i Spaces och sätta påminnelser för att pinga följare innan ett Space ska börja. Ytterligare funktionalitet som är på gång är livetextning för att göra ljudkonversationerna mer tillgängliga.

På sikt kommer Spaces också att tillåta flera värdar vilket gör att konversationer kommer att kunna fortsätta även efter att en värd lämnar ett Space.

Via Mashable