Använder du dig av Google Photos för att lagra dina digitala bilder har du kanske inte tänkt så mycket på hur mycket utrymme dina filer tar upp. Fram tills nu har Google nämligen erbjudit obegränsat utrymme till sina användare. Från och med den 1:a juni införs dock en begränsning på 15GB på ditt Google-konto, det inkluderar det utrymme som exempelvis upptas av dina mail i Gmail och filer i Drive.

För att ta reda på hur mycket lagringsutrymme du har kvar i ditt Google-konto kan du klicka på den här länken. Där kan du se hur mycket utrymme du för närvarande använder till bilder och videos respektive filer i Drive och Gmail.

Google säger att mer än 80 procent av deras användare inte kommer att nå gränsen på 15GB de närmsta 10 åren. Så många av oss kan pusta ut.

Tillhör du däremot de omkring 20 procent som lagrar mycket minnen i ditt Google-konto är det dags att skapa en backup av dina sparade filer. Såhär gör du det:

  • Logga in på ditt Google Photos-konto på din dator och klicka på inställningar.
  • Scrolla ned till sektionen för ”Exportera din data” och klicka på ”Backup”-knappen.
  • Ange hur du vill exportera (exempelvis vilken typ av fil du vill exportera och maxstorlek på en fil).
  • Klicka på ”Skapa export”.

Det kan ta ett litet tag för Google att skapa din backup och du får ett mail när dina filer är redo att laddas ned.

Google Photos är fortfarande ett bra molnalternativ för dig som inte lagrar enorma mängder bilder och videos. Den nya begränsningen på 15GB är högre än t.ex. iCloud som erbjuder 5GB gratis lagring och Dropbox som tillåter 2GB lagring utan kostnad.

Via The Next Web