Det har under den senaste tiden förekommit våldsamma protester i Jerusalem. Protesterna är bl.a kopplade till en planerad vräkning av palestinska familjer som godkändes av en Israelisk domstol tidigare i år. Förutom de protester som skett på gator och torg så har många uttryckt sina åsikter i sociala medier.

Nu framkommer det att flera konton kopplade till protesterna har stängts av från Twitter och även att Instagramposter och stories har raderats. Många har reagerat starkt på det här och menat att det är fråga om censur. Den ideella organisationen 7amleh har tagit emot över två hundra klagomål från människor som upplevt de här problemen.

Instagram och Twitter säger att det här skett av misstag och är ett resultat av automatiska system som inte fungerat som de ska. Man säger också att det borttagna innehållet ska ha återpublicerats.

Mer om händelserna i Jerusalem finns att läsa här.

Det här är ju inte första gången som sociala medier och de stora teknikbolagen bakom dem hamnar i fokus i politiska sammanhang. Här är en annan aktuell och intressant artikel om hur bottar på Facebook användes under det amerikanska valet 2020.