Facebook testar just nu en ny funktion som kommer att fråga användare om de har läst en artikel innan man delar den, precis som det fungerar på Twitter idag.

Det fungera på så sätt att om du försöker dela en artikel på Facebook som du inte har öppnat och läst så kommer du att få upp en prompt som påminner dig om detta. Artikeln kommer fortfarande att kunna delas, du har kanske redan läst artikeln någon annanstans, men det kan ändå vara bra med en påminnelse, just för att förhindra att folk delar opålitliga artiklar.

Och denna funktion är kanske inte så dum. När Twitter testade detta innan de lanserade fann de att användarna öppnade artiklar 40% oftare efter att ha sett prompten och många människor delade inte artikeln alls efter att faktiskt ha läst den.

Detta betyder självklart inte att Facebook kommer att få samma resultat, speciellt inte nu när Trump-relaterade artiklar har minskat, men det kan ändå vara ett välkommet tillskott.