Zoë Roth blev känd när en bild på henne började spridas på internet och blev en populär meme. Bilden visar en fyraårig Roth med ett diaboliskt flin framför ett brinnande hus och blev en meme för att skämtsamt uttrycka en katastrofal scen eller ond handling.

Idag är Roth 21 år och har precis sålt originalbilden som en NFT (non-fungible token) för dryga 4 miljoner kronor (473 000 amerikanska dollar).

Bilden togs i Mebane i North Carolina i januari 2005 när Zoë Roths pappa, Dave, tog med henne för att titta på en kontrollerad bränning, dvs. en brand avsiktligt startad för att avlägsna en fastighet. Bilden publicerades online 2008 efter att Dave Roth vann pris i en fototävling med bilden.

NFT-filen är markerad med en kod som anger att Zoë och Dave Roth behåller copyright på bilden vilket ger dem 10 procent vinst på framtida försäljning av bilden. Bilden såldes till en samlare kallad @3FMusic.

Här har vi skrivit lite mer om vad NFT är för något.

Via BBC