Önskar du inte få vårt nyhetsbrev?
För att neka att vi skickar reklam till dig, undvik att inte klicka på ja-knappen.

Det här är några av de påståenden du kommer att stöta på om du ger dig på spelet ”Terms and Conditions Apply”. Spelet är tänkt som en parodi på de s.k. ”Dark Patterns” som internetanvändare stöter på dagligen. Vad Dark Patterns är för något skrev vi om för ett par år sedan, du kan läsa mer om det här.

Spelet Terms & Conditions Apply är skapat av Jonathan Plackett som jobbar som kreativ tekniker på Wieden + Kennedy och Alex Bellos som jobbar med pussel och spel på The Guardian.

Spelet går ut på att försöka säga nej till 29 knepiga notifikationer och pop-ups om cookies och villkor. Det börjar ganska lätt, med en relativt rättfram ja- eller nej-fråga. Men, det gäller att vara uppmärksam, för rätt vad det är möter du en fråga utformad som någon slags gåta som du måste lösa för att lyckas tacka nej.

Lyckas du svara rätt på alla 29 frågor och neka webbplatsen att samla in data om dig?

Via FastCompany