Appen Clubhouse har i mer än ett år endast funnits för iOS. Men nu släpps den alltså för Android. Den kommer först och främst att finnas tillgänglig i USA i en beta-version på Googles mobila operativsystem.

Vår plan under de närmaste veckorna är att samla in feedback, åtgärda eventuella problem vi ser och arbeta för att lägga till några slutgiltiga funktioner som betalningar och skapande av klubbar innan vi lanserar det bredare,

säger företaget i ett blogginlägg.

Android-appen, som företaget säger har varit den överlägset mest efterfrågade, kommer att lanseras till andra engelsktalande marknader och resten av världen under de kommande dagarna och veckorna. Användare utanför USA kommer att kunna förregistrera sig för åtkomst via Clubhouse-sidan i Google Play-butiken och på så sätt få ett meddelande när Android-appen är tillgänglig för dem.

Men Clubhouse säger att plattformen fortfarande kommer att kräva en inbjudan, vilket innebär att den inte är öppen för vem som helst. Nu under sommaren är planen att börja bjuda in de miljoner iOS-användare som fortfarande står på väntelista.

Läs mer här