Foodoras cykelbud kommer få en robotkollega som kallas ”Doora the Droid”. Under ett pågående experiment på Östermalm testar man robotens förmåga att leverera mat hem till Foodoras kunder och än så länge verkar det gå bra.

Doora är en tvåhjulig robot som klarar av leveranser med en vikt på upp till 20 kg, har en topphastighet på 6km/h och en batteritid på 8h. Roboten uppfattar sin omgivning och kan ta sig fram på egen hand men den har också en kamera och kan fjärrstyras vid behov.

Ett skäl till att man börjar testerna i innerstan är att Doora behöver en 5G-uppkoppling för att kunna utföra sina uppgifter. Utmaningarna består bl.a i att den lilla roboten ska undvika att krocka med fasta hinder och medtrafikanter.

Under testperioden samlar man in och analyserar data och lyssnar på återkoppling från kunder och leverantörer. Visst blir man sugen på att testa?

Projektet är ett samarbete mellan Foodora och Tele2

Läs mer på tele2iot.com