Som en del av ett större klimatinitiativ har franska lagstiftare röstat om att förbjuda inrikesflyg på resor som tar mindre än två och en halv timme med tåg. Omröstningen är en del av ett större lagförslag som ska minska Frankrikes utsläpp med 40 procent under det kommande decenniet.

Frankrikes regering har också sagt att de kommer att bidra med 4 miljarder Euro till Air France-KLM för att få flygbolaget på fötter igen. Frankrikes industriminister Agnes Pannier-Runachershe säger att de är medvetna om att flygindustrin bidrar till koldioxidutsläpp och att dessa utsläpp måste minskas på grund av klimatkrisen, men att de också måste stötta sina företag.

Förslaget om att förbjuda kortare inrikesflyg är inte beslutat ännu, härnäst kommer förslaget att röstas om i Frankrikes senat.

Via The Verge