Facebook har börjat sätta etiketter på sidor som innehåller satir, allt för att vara helt säker på att folk inte blandar ihop satir och riktiga nyheter.

Medan mer internetvana personer i allmänhet kan skilja på ”riktiga” nyheter och satir, så är sanningen den att många Facebook-användare inte gör det. Inte ens USA:s tidigare president Donald Trump verkar kunna skilja på satir och verkliga nyheter.
https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2020/10/16/donald-trump-tweets-babylon-bees-satirical-news-story-joe-biden/3676071001/

Facebook kommer även att lägga till ”public official” och ”fan page”-etiketter, allt för att öka transparensen. De nya etiketterna har börjat rulla ut även om Facebook säger att de just nu bara ”testar” funktionen.

Etiketterna visas under sidans namn som lite grå text.