Det amerikanska teknik- och robotföretaget Boston Dynamics känns kanske mest igen för deras robothund Spot. Roboten är i huvudsak tänkt som ett verktyg för kunna navigera svåråtkomlig terräng och samla in data. Men det är långt ifrån allt vi sett roboten göra.

Spot började säljas till allmänheten förra året, dvs. den allmänhet som råkar ha 74 500 amerikanska dollar (638 069 kr med dagens kurs). Eller den som råkar vara YouTube-stjärna som Michael Reeves som lyckades tjata till sig ett exemplar av Spot att leka med.

Vad han gjorde med den? Programmerade den till att kunna identifiera en mugg, positionera sig över den för att sen ”kissa” öl i den. Så klart.

Här kan du se hur Michael Reeves byggde sin öl-kissande Spot

Boston Dynamics har historiskt sett varit väldigt måna om vad allmänheten får se av deras robotar. Sedan fler fått tillgång till Spot har de varit noga med att fördöma t.ex. när en konstgrupp valde att montera ett paintballgevär på Spot. Att roboten nu också används av den Franska militären i deras övningar är något Boston Dynamics säger att de inte var medvetna om.

Hur de ställer sig till Reeves användning av Spot är oklart. Men ju fler som får tillgång till Spot desto svårare kommer det att bli för Boston Dynamics att upprätthålla och kontrollera allmänhetens uppfattning om Spots användningsområden. Likaså vilka potentiellt hotfulla och skadliga idéer hobby-användaren kan komma att hitta på.

Via The Verge