Det kommer bli möjligt att skicka pengar till dina favorit-talare i Clubhouse. Paul Davidson, som är en av Clubhouse grundare, har tidigare sagt att man hellre låter kreatörerna tjäna pengar på direkta gåvor än via reklamintäkter och det här verkar vara det första steget i den riktningen.

Den här formen av dricks ges genom att man besöker kreatörers profilsida och väljer ett belopp som man vill skänka. Det förutsätter också att mottagaren har aktiverat funktionen i sina inställningar. Man kan i dagsläget inte skicka med någon hälsning med sin betalning.

Kreatören får hela beloppet själv, minus en mindre avgift som går till betalningsleverantören Stripe. Clubhouse tar alltså ingen avgift för betalningarna vilket får anses vara väldigt generöst. Funktionen testas just nu på en mindre grupp användare för att senare bli tillgänglig för alla.

Läs mer på Techcrunch eller i Clubhouse egna utlåtande