Alla upplever det någon gång i livet men ändå är det så svårt att hantera. När någon närstående går bort kan tillvaron kännas kaotisk och hopplös. Empathy är designad för att hjälpa familjer att hantera både sorgen och praktiska utmaningar som kan uppstå när någon dör. Appen riktar sig till den amerikanska marknaden och finns tyvärr inte tillgänglig i Sverige än men konceptet ser väldigt intressant ut. Det kanske är något som t.ex Anhörigas riksförbund eller Svenska kyrkan kan inspireras av?

Exempel på funktioner

  • Ljudberättelser som vägleder i sorgearbetet
  • En låst del för att hantera dokument som räkningar, skulder, prenumerationstjänster, försäkringar, bankpapper etc
  • Chat med något som betecknas som ”loss experts” för rådgivning.
  • En databas med information som är tänkt som rådgivning i de beslut man behöver fatta vid en anhörigs bortgång.

Frasen ”There’s an app for that” har aldrig känts mer passande och kanske kan man tycka att det känns futtigt med en teknisk lösning för något så personligt som sorg. Men alla är som bekant olika och kanske kan det här vara en hjälp för att få lite struktur på tillvaron i en svår period.

Skärmdumpar från appen Empathy

Bild: Empathy.com

Empathy är gratis att testa i trettio dagar och har därefter en engångskostnad $65 (557 kronor med dagens kurs). Även om det är mycket pengar för en app så är det uppfriskande att slippa en prenumerationstjänst och man lovar även att det inte ska finnas några dolda avgifter.

Appen finns för iOS och Android