Twitteranvändaren @azusagakuyuki har använt sig av en deepfejkad persona av en ung kvinna för att öka sin popularitet på Twitter.

Kontot tillhör till synes en ung kvinna som delar med sig av sitt intresse för motorcyklar. I själva verket är det en 50-årig man vid namn Zonggu som står bakom kontot.

Det avslöjade Zonggu själv på Japanska TV-programmet ”Monday Late Show” där han berättade om hur han använt sig av FaceApp och andra redigeringsverktyg för att skapa en kvinnlig persona. Det var efter att Zonggu misslyckats med att få fler följare som han bestämde sig för att testa att använda en deepfejkad persona. Nu får han uppemot 1 000 likes på sina inlägg, jämfört med under 10 likes när han visade sitt sanna jag.

Avslöjandet verkar dock inte ha avskräckt följare från kontot. Vid avslöjandet hade @azusagakuyuki omkring 19 000 följare och i skrivande stund har kontot över 24 000 följare.

Vi ser allt fler exempel på hur deepfejkad media används och hur väl det lyckas övertyga. I vissa fall, som detta, är det relativt ofarligt, medan det i andra fall  – som det vi berättade om förra veckan – kan få skrämmande konsekvenser.

Via Futurism