Förra veckan skrev vi om hur du kan motverka Zoom-utmattning, något som blivit vanligt under det senaste året av distansarbete. Nu kommer ett nytt verktyg som hjälper dig fly dina Zoom-möten.

Zoom Escaper, som är skapad av konstnären Sam Lavigne, ger dig en verktygslåda fylld av störande ljudeffekter som får det att framstå som att du har problem som gör att du måste lämna mötet. Slå på eko och plötsligt verkar det som att du har uppkopplingsproblem. Eller klicka igång ljudet från en bullrig byggarbetsplats – bäst att du lämnar mötet så får de andra prata vidare i lugn och ro.

Zoom Escaper är en gratis webb-widget. För att använda den behöver du ladda ned en ljudmjukvara kallad VB-Audio som omdirigerar ditt ljud via Zoom Escapes webbplats, sen är det bara att ändra ljudingång i Zoom till VB-Audio och köra. Som tur är slipper du själv höra de störande ljuden, det är bara de andra mötesdeltagarna som hör det.

Kika på videon nedan för att få ett smakprov på hur det funkar.

Sam Lavigne har flera andra projekt på samma tema. För dig som vill minska din produktivitet kan vi rekommendera ”Slow Hot Computer” från Lavigne, en webbplats som gör att din dator blir trög och varm. Vill du göra slut med Zoom helt och hållet kan du istället testa Lavignes ”Zoom Deleter”, ett program som ständigt kollar om Zoom finns installerat på din dator, om Zoom hittas raderas det direkt.

Via The Verge