Prins Harry – som övergett sina kungliga uppgifter i Storbritannien till förmån för ett liv i USA med sin fru Meghan Markle – har nu anledning att uppdatera sin LinkedIn-profil. Han har fått en ny roll som han inte direkt har någon kunskap eller erfarenhet i, men är man prins och känd från Oprah så kanske inte erfarenhet spelar så stor roll.

Det är The Commission of Information Disorder, en Silicon Valley-start up, som har anställt Harry. Tillsammans med 14 andra ”commissioners” ska han genomföra en sex månader lång utredning för att lista ut hur man ska hantera den inverkan och de problem som desinformation medför i USA.

Lyckligtvis har The Commission flera kvalificerade akademiker involverade i projektet också. Bland dem syns till exempel Kate Starbird som är desinformations-forskare vid University of Washington.

Harry kan säkert ha en del kunskaper i frågan med tanke på att han själv utsatts för spridandet av falska påståenden i media otaliga gånger men rekryteringen får ändå många att höja på ögonbrynen . Att anställa ett känt ansikte istället för en person med faktisk utbildning och erfarenhet i ämnet kan ses som en olycklig prioritering då tech-branschen behöver bli mer jämställd och diversifierad.

Via Gizmodo