“Vem antecknar?” …är en inte helt ovanlig fråga under senaste året med alla videomöten. Nu släpper Microsoft Teams en AI-driven transkriptionsfunktion. Det handlar alltså om nedskrivna anteckningar om vad som sägs under mötet i realtid som visas bredvid videofönstret. Transkriptionen kan sedan laddas ner och dokumenteras. Ytterligare en smart funktion är att mötesdeltagarnas namn hämtas genom inbjudningarna. Så nu slipper man sitta och svettas över att man var ofokuserad vid presentationsrundan.

Nyligen släppte Zoom en liknande funktion men enligt Microsoft så är det ett sammanträffande att de båda konkurrenterna lanserar den här funktionen samtidigt. Enligt Teams driftchef, Shalendra Chhabra, så har Microsoft arbetat med lösningen i flera år. Det har tydligen varit utmanande att göra en tjänst som är både precis och snabb.

Tyvärr så fungerar tjänsten bara på engelska och är endast tillgänglig för Microsoft 365-kunder med E3, E5, Business Standard eller Premiumlicens.

Läs mer på TNW