Efter att Trump tidigare blivit blockerad från både Twitter, Facebook, Youtube och Shopify är det kanske inte så förvånande att han nu väljer att starta en egen plattform för att föra fram sina åsikter.

Enligt Trumps seniora rådgivare Jason Miller ska satsningen lanseras om två till tre månader. Miller säger också till Fox News att han räknar med att plattformen kommer attrahera tiotals miljoner användare.

Beslutet att starta en egen plattform hänger samman med att appen Parler, som tidigare har använts som en kanal för högerorienterade åsikter, har tagits bort från både Apple Store och Google Play. Parler tappade även Amazon som leverantör av molntjänster, något som även skulle kunna drabba den nya satsningen. Skälen till att Parler stängts av var bristande datasekretess och att plattformen inte i tillräcklig utsträckning förhindrade spridning av poster som uppmuntrade till våld.

Läs mer på TNW