Om du är en riktig musiknörd och audiofil så kommer Spotify med en efterlängtad nyhet. De kommer erbjuda en högre ljudkvalitet i ett ”lossless” (förlustfritt) ljudformat som motsvarar det du hör då du lyssnar på en CD.

Det finns fortfarande en del oklarheter kring den nya funktion. Vi vet ännu inte vilka marknader det gäller för eller vad det kommer kosta, men klart är att det släpps senare i år.

Hör man någon skillnad?

Det beror nog på vilken enhet du använder för att spela upp ljudet och musiken du lyssnar på. Vissa hävdar att det är en placebo-effekt som gör att man upplever en skillnad medan andra menar att upplevelsen är som natt och dag.

Om du vill testa om du märker någon skillnad så kan du göra det på den här länken. Vill du läsa mer om Spotifys nya funktion så kolla här.

Via Feber.se