Spotify är det senaste företaget att meddela sina anställda att de fortsättningsvis får jobba varifrån de vill, även efter pandemin. I fredags meddelade de att anställa får välja om de föredrar att komma in till kontoret, vill arbeta hemifrån eller från ett annat land.

Spotify kallar initiativet ”Work From Anywhere” och beskriver det som ett nytt sätt att samarbeta som tillåter anställda att jobba på den plats som har de bästa förutsättningarna för dem som individ att tänka och skapa.

Vissa undantag förekommer givetvis, framförallt gällande var någonstans i världen anställda kan arbeta från med hänsyn till tidszoner och lokala lagar. Spotify säger också att anställda kommer att erbjudas medlemskap i kontorskollektiv för de som föredrar att jobba på kontor men inte har ett närliggande Spotify-kontor. Beslutet ger också Spotify en mycket större pool av potentiella framtida medarbetare.

Pandemin har gjort att allt fler företag omvärderar behovet av kontorslokaler och att ha alla anställda samlade på en och samma plats. I samband med att stora delar av världen började jobba hemifrån förra året har flera stora tech-företag, bland annat Facebook, Microsoft och Bazooka(!), gått ut med att de tillåter sina anställda att fortsätta jobba hemifrån även efter pandemin. Nog känns det ganska självklart nu, efter att vi jobbat hemifrån i snart ett år, att låta individen anpassa sin arbetsmiljö till det som ger dem optimal produktivitet, kreativitet och fokus.

Via The Verge