Vissa har den, andra suktar efter den. Jag pratar om den lilla blå brickan med en check intill ditt användarnamn på exempelvis Twitter och Instagram som visar att du är ”verifierad”. Nu kan du ansöka om en sådan till ditt hem också, via Blue Check Homes.

Eller…. är det här på riktigt?

San Francisco-baserade designern och konstnären Danielle Baskin satte upp en satirisk webbplats där du kan ansöka om en blå verifierad-bricka till ditt hem. Trots att många förstår att det är ett skämt har Baskin också fått in så många ansökningar från personer som tror att det är på riktigt att hon i efterhand behövt lägga till ett förtydligande på webbplatsen:

”If you thought this was a full-fledged service, please investigate the things you read on the internet” står det i förtydligandet.

Baskin fick idén efter att hon sett blåa sköldliknande emblem på gamla Viktorianska hem och tog till Twitter för att försöka lista ut varför vissa hem har sådana. En följare skrev att hen tyckte de såg ut som Twitters blåa verifierings-brickor och där föddes idén till Blue Check Homes.

Intresserade kan ansöka via webbplatsen och invänta recension. Därefter sker en intervju med Blue Check Homes ”authenticity board”. Blir du godkänd betalar du en avgift på 3 000 amerikanska dollar för att få verifierings-brickan till ditt hem. Avgiften täcker framställandet av en skräddarsydd sköld som matchar färgen på ditt hem och en gratis konsultation för att diskutera placeringen av brickan.

Blue Check Homes gör narr av vår subjektiva syn på social status. Baskin påpekar att kriterierna för att få en verifiering på exempelvis Twitter är ganska slumpmässiga. I vissa fall används det för att indikera att ett varumärke är genuint, men det kan också handla om att du känner någon som jobbar på Twitter, eller att du nämndes i någon nyhetsartikel.

Baskin säger att hon planerar att hålla igång skämtet genom att utföra ett antal intervjuer med ansökanden. Hennes ”authenticity board” kommer att bestå av henne själv samt ett antal skådespelare. Hon säger också att hon kanske till och med går så långt att hon skapar upp en verifierings-bricka eller två.

Via cnet