Feber.se skriver om Zoom Rooms vilket är en produkt som är framtagen för att användas på dedikerad hårdvara i konferensrum. Många av oss har använt appen Zoom Meeting men det här är alltså en lösning som är inriktad på företag och som erbjuder en hel del bra funktioner för kontoret. Mycket av nyheterna handlar om hur vi kan minimera smittspridning och hur man kan samarbeta med andra på distans.

Vid ankomst på kontoret möts besökarna av en receptionist på en skärm genom Zoom Rooms Kioskläge. I entrén ska man även kunna mäta besökarens temperatur med en värmekamera vilket kanske är smidigt (men också en smula närgånget?) Andra skärmar i lokalen kan visa luftkvalitet, temperatur eller hur många som vistas i ett mötesrum.

Zoom Rooms

Bild: Zoom Rooms utanför konferensrum

I konferensrummet kan man starta och administrera Zoom Rooms-möten med röstkommandon för att man ska slippa ta på utrustning som används av flera på kontoret. Din mobiltelefon eller laptop kan även användas som fjärrkontroll för att styra mötet vilket känns som en smart lösning.

När mötet har flera deltagare som möts fysiskt i samma konferensrum kan Zoom Rooms plocka ut och visa upp deltagarna som egna vyer för de som deltar på distans. Man behöver alltså inte längre föra ett samtal med en hel grupp utan kan se varje persons ansikte och reaktioner.

Att använda Zoom Rooms kostar 499 amerikanska dollar per år och rum. Det krävs också att man använder hårdvara som är kompatibelt med systemet. Läs mer på Zoom.us.