Företag som Coca-Cola bidrar enormt till plastföroreningar i världen med deras plastförpackade drycker. Varje år använder de 3 miljoner ton plast i sina förpackningar. Nu prövar de att använda sig av en ny slags pappersflaska för att ersätta plasten.

Pappersflaskan kommer från Paboco (Paper Bottle Company) som är en Dansk start-up. Flaskan är gjord av ett lager papper som är starkt nog att klara tappningsprocessen. I dagsläget har flaskan dock ett tunt lager plast för att hålla pappret torrt, men förhoppningen är att på sikt kunna ersätta plasten med ett växtbaserat alternativ.

Coca-Colas pappersflaskor kommer att börja testas i sommar på en av deras produkter, en dryck kallad Adez som säljs i Ungern. De börjar småskaligt med 2 000 flaskor för att se hur väl flaskorna fungerar. Ytterligare ett företag som är i fas med att testa denna alternativa förpackning är vodkatillverkarna Absolut som även de kommer att testa omkring 2 000 pappersflaskor på sina drycker i England och Sverige.

Via FastCompany