AI används till fler och fler kreativa uppgifter som tidigare enbart kunnat utföras av människor. Copy.ai är en AI-baserad tjänst som du ger en viss information och som sedan ger tillbaka en massa olika nya förslag med likande innehåll.

Du börjar med att välja vilken typ av text du behöver. Det kan vara allt från titeln på ett videoklipp till texten i en Facebook-annons. Det finns hur många olika texttyper som helst att välja mellan. Då jag testade valde jag “Landing Page Hero Text”, alltså den stora rubriken som man ser högst upp på en landningssida.

Nästa steg är att du skriver en kortfattad text. Jag skrev: “Creating great and fun to use digital experiences ” och la till att vårt företag heter Bazooka. Sen var det bara att klicka på “skapa”. Några sekunder senare fick jag tillbaka tio stycken textförslag.

Min favorit var “Bazooka! We do digital.” Så jag klickade på “Make more” några gånger för att få fler förslag i samma stil. Helt plötsligt ser jag några som jag gillar: “Making the web a better place. One digital experience at a time” är märkligt lik Bazookas vision: “Att göra internet till en bättre plats”. Den sparar jag.

Den andra som jag fastnar för är “Bazooka – the new digital weapon”. Den känns lite hotfull men också som något som man hajar till inför. Den är också intressant eftersom den visar att AI:n fattar att vårt företagsnamn även är namnet på ett vapen.

Även om jag inte skulle använda den här tjänsten för att ta fram all text på en engelsk version av Bazooka.se så är det ändå intressant att så här snabbt kunna få olika uppslag. Det är just här styrkan i AI ligger ur ett kreativt perspektiv; Det är ett sätt att hitta nya vinklar på saker och ting och att kunna experimentera i stor skala utan att det tar lång tid. I slutändan behöver man antagligen använda sin egen fingertoppskänsla för att göra det perfekt men man sparar ändå tid genom den massiva mängden av textförslag som man fått.

Copy.ai är gratis att testa i 7 dagar och kostar efter det $35 per månad för en användare.

I den här videon kan du se fler exempel på hur man kan använda Copy.ai.