Nu lägger Google till möjligheten att betala för parkering eller att köpa en tågbiljett direkt i Google maps-appen. Det hela sker genom en integrering av två betalningstjänster för mobil parkering i appen, Passport och ParkMobile. Båda erbjuder möjligheten att hitta, betala och fylla på parkeringsmätare eller parkeringsavgifter via en smartphone-app.

Möjligheten att betala för parkering i Google Maps kommer inledningsvis att finnas tillgänglig i 400 städer i USA, bla Boston, Cincinnati, Houston, Los Angeles, New York, Washington. Android-användare kommer att få funktionen först, men iPhone-ägare kommer snart få samma möjlighet.

Att betala för kollektivtrafik kommer att fungera ungefär på samma sätt. Om du söker efter en vägbeskrivning på Google Maps ser du ett alternativ att köpa biljetter bredvid dina resultat. I likhet med funktionen för betalning för parkering måste du som kund ha ett Google Pay-konto kopplat till ett giltigt kredit- eller bankkort för att genomföra transaktionen. Funktionen kommer att vara tillgänglig för användning i över 80 system runt om i världen, säger Google.

Google är inte den enda teknikjätten som vill erbjuda den här typen av tjänster. Uber och Lyft har båda nyligen börjat integrera vägbeskrivningar i sina respektive appar. Och invånare i Denver kan köpa tågbiljetter med sitt Uber-konto. Det finns ett enormt värde i den data som företagen kan samla in den här vägen, och ju fler användare och res-alternativ, desto mer data.

Läs hela artikeln hos The Verge.