Veckan efter att Trumps Twitterkonto stängdes av den 8 januari så sjönk mängden desinformation kring det amerikanska presidentvalet med häpnadsväckande 73%. Undersökningen, som gjorts på ett antal sociala mediesidor, visade att antalet omnämnanden om valfusk i det amerikanska presidentvalet minskade från 2,5 miljoner till 688 000.

Undersökningen, som är gjord av Zignal Labs på uppdrag av Washington Post, gäller perioden 9-15 januari 2021. Man noterade också att många av de hashtags som användes av Trumpsupportrar som exempelvis #FightforTrump och #HoldTheLine sjönk med med 95%.

Skälet till att Twitter stängde av Trumps konto är att man ansåg att det riskerade bidra till eskalerande våld. Twitter hänvisade till sina principer och riktlinjer för hur företaget förhåller sig till världsledares Twittrande.

Läs mer på CNET