Apple har ett nytt patent för ”Wrist ID” som är tänkt att användas för Apple Watch. Apple Watch är alltså en smart klocka som i dagsläget blir upplåsta genom att man skriver in en pinkod. Eftersom skärmen är liten kan det vara pilligt att skriva och möjligheten att klockan identifierar dig när du tar på den låter i mina öron intressant.

Tanken är att klockan skannar av din handled och dess blodådror. Precis som ett fingeravtryck så är den informationen tillräckligt unik för att kunna säkerställa att det är du som har klockan på dig.

Om uppfinningen blir verklighet eller inte återstår att se. Isåfall behöver Apple se till att det fungerar för alla hudfärger och även för handleder med tatueringar vilket skulle kunna vara ett potentiellt problem och redan stör vissa funktioner med Apple Watch idag. Om du är nyfiken på tekniken så kan du se hela patentet här eller läsa mer på The Next Web.