Enligt läckt information från ett möte på Facebook håller företaget på att utveckla en enhet som ska kunna läsa av din hjärnaktivitet. Syftet är i slutändan att ge användaren möjlighet att styra mjukvaror med sina tankar. Exempelvis skulle det räcka att tänka på ett ord istället för att behöva skriva det på tangentbordet.

Att tillåta ett företag som Facebook att tolka dina tankar är det nog många som känner ett motstånd till. Det är något som även Facebooks Chief Technology Officer Mike Schroepfer erkänner – enligt den läckta informationen, som BuzzFeed News tagit del av, ska Schroepfer ha medgett under mötet att produkten kan bli svårsåld.

Facebook har arbetat med den här typen av teknologi sedan 2017 då de meddelade att de hade planer på att utveckla ett gränssnitt som kopplar en användares hjärna till sin dator. I september förra året köpte de också upp startup:en CTRL-Labs som skapar gränssnitt kopplade till våra nervsystem.

För mig personligen så är Facebook ett av de sista (om något) som jag vill ska få tillgång till min hjärnverksamhet. Men det intressant att se hur snabbt den tekniska utvecklingen sker, att vi snart kan komma att ha teknologi som för inte så längesen enbart förekom i sci-fi filmer.

Via Futurism