När många tvingas jobba hemma kan teamkänslan få sig en törn. För att inte deppa ihop helt under vintern så har vi på Bazooka styrt upp lite olika aktiviteter som vi gör tillsammans, men på nätet. Eftersom många andra företag är i samma situation så delar vi med oss av dem som inspiration. Håll tillgodo!

Skribble.io

Den här tjänsten är gammal, ful och rätt simpel men ack så rolig. Skribbl.io är en digital variant på ”skissa och gissa” som man kan spela hemifrån, i stora eller små grupper och på olika språk.

När vi på Bazooka ritar ihop i skribble så brukar vi starta ett videomöte samtidigt så man kan skratta åt det som ritas tillsammans. Det är halva grejen och det brukar också vara bra för att förklara hur det funkar för de som spelar för första gången.https://youtu.be/PHI-hb_5e5o

Så hur funkar det?

Man går till skribbl.io och startar ett spel. Välj språk, klicka fram en snygg avatar och skapa ett privat rum. Extra roligt blir det om man orkar skapa en egen ordlista med det som ska ritas. Det heter ”custom words” när du startar spelet. Om du använder egna ord så ska de ha ett komma mellan sig för att fungera. Här är de orden som vi använde. De är anpassade för oss på Bazooka så om du inte vill rita våra kontorshundar så får du ändra lite. Det går också att blanda egna ord med skribbl:s färdiga ordlista.

I spel-lobbyn finns det nu en länk som du kan dela med dig av i chatten på videosamtalet så att alla spelare hamnar rätt. Nu kör vi! När alla är redo så klickar du på ”Start game” och det blir dags för den första spelande att välja ett ord att rita. Kom ihåg: ju taffligare desto roligare blir det, så släpp alla prestationskrav. Det här är rit-versionen av karaoke.

Strategi

De som gissar ser hela tiden hur många bokstäver som ordet innehåller och tar det lång tid börjar vissa bokstäver skrivas ut så man får hjälp att komma vidare. För att gissa på ett ord så skriver du det i ett textfält och klickar på enter.

Den som gissar rätt först får mest poäng. Det samma gäller för dig som ritar: ju snabbare folk fattar vad det är, ju mer poäng till dig!

Det är alltså smart att hålla ett öga på om någon stavar ett ord fel, för om du är snabb med att fylla i det rätta själv blir det mer poäng till dig. När andra gissar rätt så står det dock bara ”Personen X gissade rätt” vilket höjer pulsen minst tio slag varje gång det händer.

Lycka till och må bästa klottrare vinna!

skribbl.io