Robotar kan kännas ganska obehagliga med deras människoliknande beteenden, men Disneys nya robot tar det till en ny nivå. Den har inte någon ”hud”, däremot har den ögon och ögonlock samt tandkött och tänder. Sen kan den blinka och flytta blicken precis som en människa också, och göra minimala rörelser upp och ned med huvudet för att mima andning.

Kika på videon nedan (om du vågar) för att se en demo av roboten:

Roboten är utvecklad av ingenjörer vid Disneys Research Division och Walt Disney Imagineering i samarbete med robotforskare från University of Illinois, Urbana-Champaign och California Institute of Technology.

En sensor på robotens bröst indikerar för roboten att den ska vända blicken mot en person framför den. Ögonen rör sig från ögonkontakt till naturliga ögonrörelser och flackande blick som ger roboten ett mer troget uttryck.

Det här är inte första roboten Disney utvecklar, de har sedan tidigare bland annat en stunt-robot. Mer av deras arbete kan du se på la.disneyresearch.com

Via The Verge