Du vet den där frustrerande känslan man kan få när en låt fastnat i huvudet? Ännu mer frustrerande blir det när man för sitt liv inte kan komma på vad det är för låt.

Nu kan Google stilla din frustration. Om du går till Google Search Widget i Google-appen kan du nu klicka på mick-ikonen och säga ”What’s this song?” (det finns också en ”Search a song”-knapp) därefter nynnar, visslar eller sjunger du på låten i 10-15 sekunder för att söka efter den.

Ditt nynnande analyseras av Googles maskininlärningsalgoritm och du får upp en lista med de potentiella matchande låtar som systemet har identifierat. Du kan då på egen hand utforska förslagen och förhoppningsvis hitta låten som surrat i ditt huvud.

Funktionen finns också i din Google Assistant, där kan du säga ”Hey Google, what’s this song?” för att göra samma sökning.

Den nya sökfunktionen lanserades i förra veckan och finns tillgänglig på engelska för iOS och på fler än 20 språk för Android.

Läs mer om hur det hela fungerar hos Google