I augusti anklagades Instagram för att ha censurerat och tystat svarta plus size-modellen Nyome Nicholas-Williams och nu uppdaterar företaget sina riktlinjer för nakenhet.

Fotografier på Nyome Nicholas-Williams sittande på en stol och klädd i endast byxor, se den inbäddade bilden i slutet av artikeln, togs bort från plattformen för att ha stridit mot Instagrams riktlinjer för nakenhet. Instagram anklagades då för diskriminering eftersom liknande bilder på smala vita kvinnor fick vara kvar. Hastagen #IWantToSeeNyome startades tillsammans med en namninsamling som i dagsläget har skrivits på av över 22 000 människor.

Instagram och Facebook ska nu ha sett över sina riktlinjer så att de behandlar alla kroppstyper likadant och de nya riktlinjerna träder i kraft under denna vecka.

Läs mer om fallet hos The Guardian.