Stora möten och workshops kan vara svåra att genomföra online, inte bara för den som håller i dem, utan också för de som deltar. För att lösa problemet har Google lanserat en ny Meet-funktion som kallas ”breakout rooms”, som gör det möjligt att dela upp deltagare i mindre grupper under videosamtalet. För tillfället är funktionen exklusivt tillgänglig för Enterprise Education-kunder, men Google säger att den kommer att finnas tillgänglig för fler användare senare i år.

Enligt Google har möjligheten att gruppera människor och placera dem i mindre rum varit mycket efterfrågad, eftersom det har potential att öka engagemanget genom att tillåta samtidiga små gruppdiskussioner. Samtalsledaren kan skapa upp till 100 olika breakout-rum i ett samtal där deltagarna fördelas slumpmässigt och jämnt över rummen. Arrangören kan dock flytta deltagarna manuellt till olika rum om det behövs. Moderatorer kan också hoppa från ett rum till ett annat för att lyssna på och delta i diskussionerna.

Funktionen har börjat lanseras och kommer som sagt i första hand vara tillgänglig för alla Enterprise Education-kunder. Google har tagit fram och släppt nya verktyg för Meet-videosamtal under de senaste månaderna eftersom virtuella lektioner och möten har blivit allt vanligare på grund av pandemin. Tidigare i år gjorde de tjänsten videosamtal gratis för alla och förde den till Gmail-appen på Android och iOS, vilket gjorde den ännu mer tillgänglig.

Läs mer på Engadget!