Till en kommande iOS-uppdatering har Apple gjort en ny version av emojin som bär munskydd. Tidigare har emojin använts främst i syfte att representera personer som jobbar inom sjukvården eller är sjuka. Pandemin har dock gjort att den använts mer flitigt och blivit synonymt med just coronaviruset och de riktlinjer som finns om att bära munskydd i många länder.

Det har medfört att Apple nu gjort en uppdatering av emojin för att ge den ett mer muntert utseende. Ögonen på den tidigare versionen fick emojin att se ledsen eller besvärad ut. Den nya emojin är istället Apples ”smiling face”-emoji med ett munskydd på, vilket ger intrycket av att emojin ler under masken.

Apple är dock inte först med justeringen, redan i mars i år uppdaterade Samsung sin munskydds-emoji till att ha ett gladare uttryck.

Läs mer hos CNN