De senaste månaderna har det snackats mycket om ett avtal om driften av TikTok i USA.

I augusti utfärdade Trump ett mandat att ByteDance, TikToks kinesiska ägare, måste sälja TikTok till en amerikansk köpare senast i mitten på september, eller riskera att bli förbjudna i USA. Sedan dess har förhandlingarna pågått, med Microsoft som den primära kandidaten för ett köp av driften av TikTok i USA. Nu kommer nyheten att Oracle istället vunnit budgivningen.

Något direkt uppköp verkar det dock inte handla om. Istället ska Oracle bli TikToks techpartner i USA. Det innebär att Oracle ska hjälpa till att driva TikTok i USA, men de får inte tillgång till företagets resurser, såsom dess eftertraktade algoritm.

Affären är inte klar än, den behöver fortfarande godkännas av Vita Huset. Om det kommer att ske eller inte återstår att se. Det ser däremot möjligt ut med tanke på att Trump i augusti uttryckte sitt stöd för Oracle och beskrev Oracles ägare, Larry Ellison, som en ”tremendous guy, tremendous person” och sa att Oracle definitivt är ett företag som skulle kunna hantera TikTok.

Läs mer hos Fast Company