I veckan meddelade Microsoft att de kommer med en hel drös ny funktionalitet till Teams.

Några av de nya funktionerna är fokuserade kring mental hälsa. Bland annat har Microsoft ingått samarbete med meditationsappen Headspace för att erbjuda ett urval av mindfullness- och meditationsövningar i Teams. Förhoppningen är att dessa övningar ska kunna hjälpa anställda att fokusera och stressa ned inför en stor presentation eller efter en lång arbetsdag.

Ytterligare en funktion på temat mental hälsa är möjligheten att boka in en virtuell pendling. Sedan pandemin bröt ut jobbar många hemifrån och ägnar därför inte längre en del av sin dag åt att pendla till och från ett kontor. Även om just pendling kanske inte är något att sakna så menar Microsoft att det ligger ett värde i reflektionstiden som pendlandet ger. Microsofts studier har visat att reflektion som görs under den här tiden kan öka produktiviteten med 12-15 procent. Därför kommer de, i början på 2021, att lansera möjligheten att boka in en virtuell pendling i början och slutet på din dag.

Kanske kan det bli ett bra verktyg för alla hemma-jobbare att skapa en tydlig övergång från arbetsdag till fritid, nu när mycket av allt sker i samma hemmiljö.

Via VentureBeat