En av de mest störande sakerna med Instagram är att det inte går att lägga in länkar i inlägg. Den här begränsningen får användarna att skriva länkar i sin biografi och hänvisa dit. Andra alternativ är att använda Instagram Stories (om du är verifierad eller har fler än 10 000 följare) eller att helt enkelt köpa en annons eftersom att de kan länka vidare.

Nu har Facebook, som äger Instagram, tagit ett patent på en lösning där användaren betalar för att skapa en inläggslänk. Om det här är något som blir verklighet och vad det isåfall kommer kosta är oklart. I bilden som finns i patenten står det $2 viket motsvarar drygt 17 kronor med dagens kurs.

Bortsett från det ekonomiska skälet så kan man spekulera i att Facebook inte vill att alla inlägg ska leda bort från flödet och därför låter den här tröskeln finnas kvar. Min förhoppning är att det i framtiden kommer gå att länka och helst utan extra kostnad.