I veckor har diskussionerna pågått kring vilket företag som kommer att få köpa och driva TikTok i USA. Igår rapporterade CNBC att köpet kan komma att meddelas idag, tisdag.

TikTok har valt en budgivare i förhandlingen om driften av TikTok i USA, Nya Zeeland och Australien. Microsoft, i partnerskap med Walmart och Oracle sägs vara toppkandidat för köpet som uppges ha en prislapp på mellan 20-30 miljarder amerikanska dollar (omkring 173 till 259 miljarder kronor).

Förhandlingarna kan dock komma att dra ut på tiden eftersom den Kinesiska regeringen i fredags uppdaterade sin tekniska exportlista till att inkludera artificiell intelligens som används av TikTok. Uppdateringen innebär att TikToks moderbolag, Bytedance, behöver en licens från den Kinesiska regeringen innan de kan sälja till ett Amerikanskt företag.

Vi fortsätter att följa utvecklingen och har tidigare skrivit om förhandlingarna, läs mer om det här och här.

Via CNBC