På tal om desinformation, som när vi igår skrev om Logically som faktagranskar artiklar med hjälp av AI, WhatsApp berättar om en ny funktion som ger användare möjlighet att faktagranska artiklar som delats med dem.

Facebook-ägda WhatsApp släpper den nya funktionen i ett begränsat antal marknader till att börja med – Brasilien, Italien, Irland, Mexiko, Spanien, England och USA.

Användare kommer att kunna klicka på ett litet förstoringsglas intill artiklar som blivit vidarebefordrade minst fem gånger. Förstoringsglaset tillåter då användaren att söka på webben efter innehåll som bekräftar informationen i det vidarebefordrade meddelandet.

Den nya funktionen kallas ”search the web” och fungerar genom att användaren laddar upp textmeddelandet via sin webbläsare. Än så länge går det inte att söka upp bilder eller video via funktionen.

Funktionen finns för WhatsApps Android, iOS och webb-appar och är i nuläget i pilotstadiet. Det finns än så länge ingen information om när WhatsApp planerar att lansera funktionen bredare.

Läs mer hos Tech Crunch