Förra veckan berättade vi om att Microsoft vill köpa och driva TikTok i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Nu har även Twitter visat intresse.

Nyheterna kring TikTok har avlöst varandra de senaste veckorna, från att Indien bannlyst appen i landet till Trumps uttalanden om att stänga ned appen även i USA. Under förra veckan gick Trump ut med en order till företag om att sluta göra affärer med TikTok inom 45 dagar.

Ett eventuellt uppköp av TikToks amerikanska verksamhet har därmed fått en snäv deadline. Samtidigt som Microsoft fortsätter att förhandla med TikTok om ett eventuellt köp har nu även Twitter visat intresse. BBC News rapporterar att Twitter har kontaktat TikToks kinesiska ägare ByteDance i syfte att köpa TikToks amerikanska verksamhet. Det återstår dock att se om Twitter har råd att köpa TikTok, som har en börsvärde på 29 miljarder dollar (253,5 miljarder kronor), och om de hinner nå en överenskommelse inom 45 dagar.

Via BBC News