Lyssnade du på vår Trendspaning 2020 i våras så kanske du minns att vi berättade om det brittiska företaget DnaNudge. De har skapat ett hemma-DNA-test som ger dig rekommendationer på hur du ska äta för optimal hälsa, baserat på ditt DNA.

I samma veva som vi berättade om DnaNudge ställde de om sin verksamhet till att istället ta fram tester för COVID-19. Nu har de skapat en maskin som ska kunna upptäcka COVID-19 på 90 minuter, utan att behöva göra någon analys i ett labb.

National Health Service (NHS) i England har slutit ett avtal med DnaNudge på närmare 1,9 miljoner kronor och har beställt 5 000 exemplar av maskinerna.

Det enda som behövs för att utföra ett test i den nya maskinen är ett prov från näsan eller saliv från munnen. Maskinen anger om ett ordentligt prov har kunnat tas eller om testet behöver göras om. Testet kan också upptäcka om det finns vanlig influensa eller RS-virus i provet.

DnaNudge säger att testet visar på 94,4% exakthet i att upptäcka virus, och 100% exakthet i att skilja det från andra virus.

Läs mer hos Futurism