Microsoft skriver på sin blogg att de vill köpa och driva TikTok i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Bakgrunden är president Trumps uttalanden om att stänga ner appen i USA. Indien har tidigare bannlyst TikTok och även om man anger säkerhetsskäl som anledning så är det tydligt att det hela också är en del i ett politiskt spel mellan de olika supermakterna.

TikTok sägs ha omkring 80 miljoner användare per månad i USA och ByteDance, som är företaget bakom TikTok, säger att man anställt tusen medarbetare i USA bara i år. Globalt sett så har appen 800 miljoner användare och har laddats ner 2 miljarder gånger. Om Microsoft lyckas genomföra affären så kommer det inte vara några små summor det handlar om. Microsofts intäkter uppgår dock till 143 miljarder dollar för budgetåret 2020 så kapital finns det gott om.

Microsoft skriver att det ska finnas ett beslut om köpet den 15 september. Vi får se vad som händer.