Google testar ett nytt profilsystem som skapas av användarna. De så kallade ”people cards” låter användare skapa sitt egna profilkort med bland annat namn och information om yrke, länkar till sina sociala mediaplattformar och en kort biografi. De som vill kan också lägga till information om sin utbildning, länkar till sin hemsida, e-postadress och telefonnummer.

När du skapat ditt profilkort dyker det upp i sökresultat på liknande sätt som de profilkort som finns för kändisar idag. Än så länge testas den nya funktionen bara i Indien och på engelska.

Ett sådant här system väcker genast varningsklockor i våra huvuden. Möjligheten för bedragare att utnyttja tjänsten till att skapa fejkade profilkort känns ganska hög, men Google säger att de har flera åtgärder på plats för att förhindra att tjänsten missbrukas. Till exempel får varje Google-konto endast skapa ett profilkort, och kontot måste vara verifierat med ett telefonnummer innan användaren kan skapa kortet. Profilkort kommer också att kunna flaggas av användare om det visar sig innehålla felaktig information eller om man misstänker att de skapats av bedragare.

Google har än så länge inte angett när eller om den här funktionen kommer att lanseras i andra regioner.

Läs mer hos The Verge