Under veckan så presenterades några nya funktioner för Google Maps som verkar riktigt lovande. Det handlar om detaljrikedomen på kartorna och en ny färgpalett för att beskriva olika landområden.

Personligen använder jag oftast satellitkartan eftersom jag tycker standardkartan har för lite information om omgivningen. Den här uppdateringen innebär att standardkartan får fler färgområden och att dessa färger hämtas från satellitbilden. Man kommer alltså lättare kunna skilja en sandstrand från en gräsmatta, eller skog från snöiga bergstoppar. Själva färgerna är också uppdaterade och har en aning fylligare nyanser.

Kartbild över Island men Google Maps nya design

Bild: Google

Om du använder Google Maps för att designa kartor kommer uppdateringen börja synas på kartor som görs efter den 15 september. För övriga kommer färgtemat automatiskt uppdateras under början av 2021.

Utöver färgändringarna så kommer det några nyheter för stadskartor. Man kommer kunna välja vilka typer av affärsverksamheter man vill visa på kartor man själv designar. Om man driver ett hotell och vill visa en karta över närområdet kan man exempelvis välja att bara visa restauranger och barer i närheten.

Läs mer på Googles blogg