Facebook köpte Instagram för 1 miljard dollar 2012 och två år senare köptes även WhatsApp för 19 miljarder dollar. Facebook har hela tiden varit tydlig med att man på sikt ska kunna skicka meddelanden mellan dessa appar.

Under förra veckan började flera instagram-användare se ett meddelande med rubriken ”There’s a New Way to Message on Instagram” tillsammans med Instagram och Messengers ikoner. Under listades några nyheter:

  • Nya färgutseenden i chattar
  • Fler Emojireaktioner
  • Svara genom att svepa
  • Chatta med vänner som använder Facebook

Den sista punkten är självklart den stora nyheten och även om det i dagsläget inte verkar gå att chatta med Facebookanvändare så är det något som kommer. På så vis hoppas Facebook kunna konkurrera ytterligare med Apple och deras meddelandeapp. Vi får hoppas att funktionen dyker upp i appen snart så att vi får testa själva.

Läs mer på The Verge