Den 15 juli lyckades tre personer – en 17-åring, en 19-åring från England och en 22-åring från Florida samt två medkonspiratörer i 22-års ålder – hacka sig in på Twitter. De tog över 130 Twitter-konton och publicerade inlägg på dessa där de uppmanade följare att donera bitcoin.

Flera stora politiker och kändisars konton användes i ”Bit-Con”-hackningen, bland dem Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Kim Kardashian, Kanye West, Joe Biden och Jeff Bezos.

Hackarna lyckades Twittra från 45 av de 130 konton de fått åtkomst till och kom också åt direktmeddelanden på 36 av kontona och laddade ned data från 7 av dem.

Men, hur lyckades några tonåringar utföra ett av historiens största säkerhetsbrott på sociala media? Detaljerna kring utförandet börjar nu uppdagas i samband med Twitters pågående utredning. De meddelar att hackarna fick tillgång till Twitter-konton genom phishing. De skickade meddelanden till ett antal Twitter-anställda och lurade dem att ange sina inloggningsuppgifter vilket i sin tur ledde till att hackarna kunde ta över flera stora konton.

Läs mer hos Futurism